Iznācis jaunākais “GASTRO Ziņu” numurs: Medicīnas izcilība, inovācijas un sirds siltums

Ir klajā nācis izdevuma “GASTRO Ziņas” 2025. gada decembra numurs (Nr. 24). Šis izdevums ir īpašs atskats uz aizvadīto gadu, kurā GASTRO CENTRA komanda ir sasniegusi jaunas virsotnes gan profesionālajā atzinībā, gan tehnoloģiskajā attīstībā, vienlaikus neaizmirstot par galveno – cilvēcību.

Profesionālā atzinība valsts mērogā

Ar patiesu lepnumu godinām trīs mūsu kolēģus, kuru ieguldījums Latvijas medicīnā ir novērtēts visaugstākajā līmenī:

  • Profesoram Mārcim Lejam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par nozīmīgu darbu onkoloģisko slimību agrīnā diagnostikā un zinātnē.

  • Dr. Jānis Zaķis saņēmis Veselības ministrijas Atzinības rakstu par mūsdienīgas anestezioloģijas attīstību un pacientu drošības stiprināšanu.

  • Dr. Aigaram Vanagam pasniegts Veselības ministrijas Atzinības raksts par ilggadēju un profesionālu darbu veselības aprūpē.

Inovācijas un “GastroTech” projekts

GASTRO CENTRS turpina būt medicīnas inovāciju epicentrā. Novembrī mūsu speciālisti piedalījās starptautiskajā forumā “MEDICA 2025” Diseldorfā, lai pārvestu Latvijā jaunākās atziņas par mākslīgo intelektu un digitālajiem risinājumiem medicīnā.

Īpaša uzmanība numurā veltīta projektam “GastroTech” – inovatīvam rīkam, kas uzlabos endoskopisko izmeklējumu pieejamību un kvalitāti visā Latvijā, strukturējot klīnisko domāšanu un balstot lēmumus pierādījumos.

Svētki ar pievienoto vērtību

Šogad GASTRO CENTRS izvēlējās citādu svētku svinēšanas veidu, tradicionālo korporatīvo dāvanu budžetu novirzot labdarībai. Kopā ar darbinieku iesaisti esam atbalstījuši:

  • Vientuļos seniorus projektā “Eņģeļa pasts”.

  • Dzīvnieku patversmi “Labās mājas”.

  • Biedrību “Cerību spārni” cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanai.

Intervijas un padomi veselībai

Numura intervijā sarunājamies ar Ilzi Neimani-Nešporu par hospisa misiju un janvārī gaidāmo dienas centra atvēršanu. Savukārt sadaļā rezidentiem profesors Dainis Krieviņš dalās pārdomās par to, ka medicīna ir māksla, nevis tikai zināšanu atražošana.

Pacientu ērtībai esam apkopojuši 12 praktiskus padomus, kā rūpēties par savu gremošanas traktu ne tikai svētku laikā, bet ikdienā, uzsverot smadzeņu un zarnu ciešo saikni.

Aicinām lasīt pilno “GASTRO Ziņu” numuru un iedvesmoties jauniem darbiem kopā ar mums!